Makkelijke courgetti met avocado, limoen en garnalen

Courgetti is wat mij betreft één van de lekkerste manieren om snel, makkelijk en gezond te eten. Het liefst maak ik dit met een gezonde en verse saus. Vorige week heb ik een saus van avocado, limoen en chilipeper gemaakt. Goddelijk! Courgetti

Voor dit gerecht (1 persoon) heb ik gebruikt:

  • 1 Courgette
  • 1/2 avocado
  • 1/2 limoen
  • 1/4 rode chilipeper
  • 100 gram jumbo garnalen

De courgette heb ik door de spiralizer gehaald zodat je dunne slierten krijgt. Let er op dat je de binnenste slierten met zaadjes er uit haalt om te voorkomen dat het gerecht erg nat wordt. Snij hierna de chilipeper in kleine stukjes en prak deze door de avocado heen. Knijp de limoen uit en meng het sap met het avocadomengsel.

Bak vervolgens de courgetti samen met de garnalen 1,5 minuut, doe vervolgens het avocadomengsel er bij en bak dit nogmaals 1,5 minuut. Let er op dat je dit niet langer doet, zodat de courgette lekker knapperig blijft.

Ready! Enjoy.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s