Sunny smoothiebowl

Dit weer schreeuwt om een sunny smoothiebowl! Het liefst eten wij deze smoothiebowl namelijk in de tuin, in het zonnetje: vakantiegevoel gegarandeerd. In deze smoothiebowl zit opnieuw een groente verwerkt, dit keer is dat pompoen. 250 gram groente per dag? Géén probleem, met dit ontbijt ben je al goed op weg. Uiteraard zit er heerlijk zomers fruit in verwerkt, zoals ananas en aardbei. Met de toppings kun je eindeloos variëren, we zullen wat ideetjes benoemen. Wij maakte gebruik van bevroren fruit en dat maakt het zomerse feestje compleet. Dit recept is gemaakt met plantaardige yoghurt, je kunt er voor kiezen om dit te vervangen door bijvoorbeeld magere kwark, Griekse yoghurt, magere yoghurt of kokosyohurt.

 

Ingrediënten smoothie:

 • 80 gram pompoen (diepvries)
 • handje (bevroren) ananas
 • halve (bevroren) banaan
 • 100 ml. Alpro yoghurt ongezoet
 • 50 ml. water
 • 1 tl. kaneel
 • snufje gemalen anijs

Toppings: 

 • aardbeien
 • kiwi
 • 1 eetl. boekweit (gebakken in een droge koekenpan)
 • chiazaad
 • kokoschips
 • cacaonibs

Bovenstaande toppings hebben wij voor de smoothiebowl gebruikt die te zien is op de foto. Andere héérlijke toppings bij deze smoothie zijn:

 • kleine stukjes sinaasappel
 • lijnzaad
 • verse munt in kleine stukjes gesneden
 • mango
 • (homemade) granola

Bereiding:

Indien de pompoenblokjes uit de vriezer niet voorgekookt zijn kook je deze volgens de verpakking. Spoel ze daarna af met koud water, zodat je smoothie wel lekker koud blijft. Doe de ingrediënten voor de smoothie in de blender en mixen maar. Te zoet? Voeg een beetje citroensap toe. Niet zoet genoeg? Een beetje extra banaan doet wonderen. Schenk je smoothie in een schaaltje en wees creatief met de toppings!

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s