Tonijnsteak met geitenkaas, ijsbergsla-pesto, courgetti en gefrituurde knoflook.

Gekke combinaties, wij houden ervan! Daarom proberen we regelmatig iets uit wat niet voor de hand liggend is, maar wat ons erg lekker lijkt. Dit keer tonijnsteak met geitenkaas, ijsbergsla-pesto, courgetti en gefrituurde knoflook. En wat een geluk, dit is een topcombi!
Ingrediënten voor twee personen:
 • 2 courgettes
 • 1/2 krop ijsbergsla
 • Halve rode chilipeper
 • 1 eetlepel fijngesneden gember
 • 1 theelepel wasabi
 • Halve citroen
 • 2 teentjes knoflook
 • 125 gram zachte geitenkaas
 • 2 tonijnsteaks (Ik had AH diepvries tonijnsteak, maar vers van de visboer is natuurlijk het lekkerste!)
 • 100 ml olijfolie
 • peper en zout
Benodigdheden:
 • Wok
 • Spiralizer
 • Staafmixer
Bereiding:
Was de ijsbergsla en snijd het in grove stukken. Doe dit samen met het sap van de halve citroen, fijngesneden chilipeper, wasabi, gember en 2/3 van de geitenkaas in een kom. Pureer dit met de staafmixer tot een gladde massa. Maak van de courgettes lange slierten met de spiralizer, je hoeft de courgettes niet te schillen.
Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes. Verwarm de olie in de wok en bak hierin de knoflook in ongeveer 30 seconden goudbruin, let er op dat ze niet verbranden en donkerbruin worden. Doe wat van de olie in een koekenpan en bak hierin de tonijnsteaks in twee minuten, keer halverwege. Bak ondertussen in de wok met ongeveer een eetlepel van de overgebleven olie de courgetti in twee minuten gaar. Roer hier de ijsbergsla-pesto doorheen en verwarm nog even.
FullSizeRender (1)
Snijd de tonijnsteaks in plakken en verdeel de courgetti over twee borden. Verdeel hier de tonijnstukken over en brokkel hier de overige geitenkaas overheen. Maak het af met de gefrituurde knoflook.
Dit is smullen! Een heerlijke lichte maaltijd voor een warme zomeravond. Koolhydraat-arm en koelmelk-vrij. Heb je vragen over het recept? Laat het ons dan gerust weten in de reacties. Recept gemaakt? Zet je foto on Instagram en tag ons daarin, we zijn super benieuwd naar jullie reacties. Liefs en…
Smakelijk!

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s