Zalm in groene curry met asperges

Het is weer aspergetijd, hier worden wij dolgelukkig van! Heerlijk met een gepocheerd ei en rauwe ham of met beenham in een salade. Deze varianten kennen we inmiddels wel, dus wij dachten; tijd voor iets nieuws!

In onze voorraadkast staat altijd wel een blikje kokosmelk en dat bracht ons op het volgende idee. Zalm gegaard in de groene curry met kokosmelk op een bedje van asperges. Ja dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is het proberen waard. Voor de extra bite, smaak en kleur hebben we gegrilde courgette rolletjes erbij gemaakt.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 zalmmoten zonder huid
 • 1 Blikje kokosmelk
 • 1 pakje Groene curry pasta 
 • 8 á 10 witte asperges
 • 1 Courgette
 • 1 tl. Ras el hanout
 • dille vers of gedroogd
 • 1 tl. (Kokos)olie
 • Peper en zout

 

Benodigdheden:

 • Oven
 • Grillpan
 • Ovenschaaltje
 • Dunschiller
 • Evt. kwastje om de grillpan in te vetten

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ℃.

Snijd de onderkant (ongeveer 2 cm) van de witte asperges. Schil de asperges. Zet de asperges nog even apart.

Was de courgette en schaaf met de kaasschaaf of dunschiller ongeveer 8 plakken van de courgette. Bestrooi de courgette met wat ras el hanout kruiden en evt. peper en zout. Wanneer je olijfolie gebruikt kan je dit alvast mengen met de courgette, zodat de kruiden goed blijven zitten. Kies je voor kokosolie, dan is het makkelijker (omdat dit niet vloeibaar is) dit pas toe te voegen aan de grillpan zodra je gaat grillen. Tip: gebruik dan een bakkwastje om de kokosolie zodra het gesmolten is goed te verspreiden.

Schenk het blikje kokosmelk in een steelpannetje en voeg ongeveer de helft van de currypasta toe. Hou je van pittig? Gebruik dan extra currypasta. Verwarm het geheel totdat de currypasta is opgenomen in de kokosmelk. Leg de zalm in een klein ovenschaaltje. Schenk de curry in het ovenschaaltje bij de zalm. De zalm ‘zwemt’ nu in de curry. Zet de zalm voor ongeveer 12 min. In de oven.

Kook intussen de asperges in ongeveer 10 min gaar. De asperges zijn gaar wanneer ze een beetje kunnen buigen. Ondertussen is het ook tijd om de courgette te grillen. Grill de slierten aan beide kanten totdat je mooie grillstreepjes ziet. Je kunt er voor kiezen om de courgette onder de asperges te leggen op het bord, maar het oog wil ook wat dus hebben wij er voor gekozen om ze op te rollen.

Haal de zalm uit de oven. Verdeel de asperges over de borden, leg hier de zalm bovenop en verdeel de courgette rolletjes. Tot slot een schepje van de curry over het geheel en wat dille en klaar ben je! (De overige curry hebben wij lekker op tafel gezet om nog wat extra toe te kunnen voegen… want dat wil je!)

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s