Havermoutpizza met linzentapenade en Roquefort

Pizza is zo ongeveer mijn lievelingseten, helaas is het alleen niet zo gezond. Inmiddels zijn er online veel gezonde alternatieven te vinden met bijvoorbeeld broccoli, spinazie of verschillende soorten meel. Daar heb ik dan weer een variatie met havermout en rucola op gemaakt. Super eenvoudig en snel klaar! Je kunt dit beleggen met alles wat je lekker vindt, ik deed dit met linzentapenade en Roquefort. De afgelopen week heb ik weer eens de linzentapenade van Rens Kroes gemaakt want daar ben ik echt gék op! Check het recept voor de tapenade HIER!

Ingrediënten voor 1 pizza

  • 50 gr havermout
  • 1 ei
  • 50 gr magere kwark
  • 25 gram rucola
  • 1 el basilicum (vers of gedroogd)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • Zout & peper
  • 4 eetlepels tapenade, zoals bijvoorbeeld de Linzentapenade van Rens Kroes
  • Roquefort

Nodig

  • Oven op 180 graden + bakplaat met bakpapier

Bereiding

Maal in een kom de havermout met je staafmixer, blender of keukenmachine tot meel. Meng dit met de basilicum, bakpoeder en een snufje peper en zout. Pureer in een andere kom de rucola fijn met de staafmixer en voeg dit toe aan de rest. Doe hier de kwark en het ei bij en roer dit tot een beslag.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat van je oven en doe hier het beslag op, maak hier een ronde pizzabodem van en zorg ervoor dat deze overal dezelfde dikte heeft. Bak de bodem in ongeveer 15-20 minuten gaar. Haal hem uit de oven, maar laat de oven aan staan. Smeer de tapenade over de bodem en snijd de Roquefort in grove stukken. Strooi dit over de pizza. Wanneer je niet van Roquefort houdt kun je dit ook prima met iedere andere kaas doen. Denk aan brie, geitenkaas, mozzarella of geraspte kaas.

IMG_1004

Doe de pizza nog 15 minuten minuten in de oven. Hierna is de pizza klaar! Ik heb er zelf nog wat rucola overheen gedaan om hem helemaal af te maken. Wanneer je er graag vlees op eet zou je er nog lekkere parmaham of rauwe ham op kunnen doen om het af te maken.

Smakelijk!

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s