Kruidige tomatensoep

Vandaag een recept voor een lekker soepje. Soep vind ik het ideale gerecht voor een avondje makkelijk eten, als lunch of als voorgerechtje.

Wanneer ik soep maak zorg ik ervoor dat ik meteen een pan vol maak, zodat ik ik mijn vriezer kan vullen met een voorraadje soep, ideaal! In dit soep recept zitten verschillende groentesoorten, maar de kruiden maken de soep wat mij betreft helemaal af en net even wat anders dan de standaard soepjes. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

 

Ingrediënten:

 • 1 kleine ui
 • 5 middelgrote wortels (ik gebruikte bospeen)
 • halve courgette
 • 2 tomaten
 • 1 rode paprika
 • blikje tomatenblokjes
 • 1 groentebouillonblokje
 • 1 l. water
 • 3 tl. kerriepoeder
 • 2 tl. oregano
 • 1,5 tl. gemalen komijn
 • 1 tl. kurkuma
 • 1 tl. kardemom
 • snufje chilipoeder
 • (kokos)olie om in te bakken

 

Bereiding:

Begin met het fijnsnijden van de ui. Bak in een soeppan de ui in wat (kokos) olie. snijd de overige groente in stukken. Voeg de groenten (behalve de tomaat en de tomatenblokjes) en kruiden toe aan de pan en bak ze ongeveer 5 min. Daarna mogen de tomaten, de tomatenblokjes, het water en het bouillonblokje bij de groente. Roer alles goed door elkaar en laat de soep ongeveer 30 min. zachtjes koken. Af en toe even roeren. Wanneer de groenten zacht zijn pureer je de soep met de staafmixer. Breng eventueel nog wat op smaak met wat gemalen peper.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s